Tajunnanvirtana vaan, jotta tulisi edes jotain

En uskaltanut katsoa, mitä olen kirjoittanut viimeksi. Henkeä sisään, hyppy syvään päähän ja kyllä se hyvin menee.

imgp7701

Miksi kirjoitan nyt? Miksi en jättänyt sikseen? Laastari on repäistävä, kynnys nousee kuukausi kuukaudelta, kamera pölyyntyy laukkuunsa, ei voi edes kuvia käsitellä, onhan tässä kaikkea. On syitä ja on tekosyitä ja on seurauksia, joita ei halua.

Kesä ja syksy. Olin lomalla niin, että tukka meni takkuun ja sen setvimiseen meni tunti hellästi repien ja toinen harjaten. Teki hyvää. Lomaa on jatkunut enemmän tai vähemmän koko vähenevän valon aika, tammikuussa sitten joka päivä jossain ja vielä vähän päälle.

Odotan sitä kovasti! Sain yhden harjoittelututustumisen perusteella kaksi harjoittelupaikkaa ja kesätyön, opinnäytetyöstäkin sovittiin eilen ja koulun suhteen kaikki etenee kuin juna. Ei tarvitse muuta kuin koettaa pysytellä kyydissä. Valmista tulisi näillä näkymin kesäkuun loppuun mennessä. (Kääk ja mahtavaa!)

imgp7785

Yksi naapurinpoika oikeastaan muuttikin vahingossa seinän tälle puolelle, joskus käy niin. Sovimme sopivasti, ja kotona kaikki hyvin niin maan päällä kuin myös taivaissa.

Entäs minä? Mitä tästä sanoisi. Huh! Sellaisia viikkoja, kun tunteina on lievää ärtymystä, surua ja ahdistusta, mutta eipä muuta. Ei onnea ei iloa, ei surua ei onnetontakaan. On pimeää ja pimeämpää, kellon ympäri nukkuminen ei auta, tai auttaa se vähäsen.

Tänään oltiin pienessä naisten lounaspiirissä, kolme toisilleen enemmän ja vähemmän tuttua ja tuntematonta, ja puhuttiin. Puhuttiin ja puhuttiin ja kuunneltiin siinä välissä, ja hymyiltiin 1-vuotiaalle, joka ei välittänyt tuon taivaallista meidän ihmissuhdesotkuistamme ja perityistä tempauksistamme ja kasvumme kipupisteistä.

imgp7636

Ai että teki hyvää! Tajusin, että viime kevään AAL-tapaamisissa ei ehkä maagisinta ollutkaan kahdentoista askelen ohjelma ja sen viisaudet tai mikään muukaan paperinen, vaan piiri. Ihmisten piiri, jossa ollaan läsnä toiselle ja ollaan läsnä itselle. Rehellisesti, avoimina, ilman arvostelun pelkoa sisältä tai ulkoa. On vaan ja on. Puhuu muille ja ennen kaikkea itselleen. Kuulee muita ja kuuntelee, eikä jo toisen sanan kohdalla ala miettiä, että mitä tuohon nyt sanoisi ja keksinpäs vain kaikkea hölmöä ja ei tuo nyt ainakaan auta mitään ja kyllähän tuossa kohtaa jo pitäisi tajuta että.

Vastaukset piilevät usein mitä yksinkertaisimmissa paikoissa, sillä asioiden luonteetkin ovat lopulta usein perin yksinkertaisia. Ympyrän muoto, tila olla, sanoa ja kuulla se mikä haluaa tulla sanotuksi.

Näinä päivinä tunnen syvää kiitollisuutta sitä kättä kohtaan, joka minua ohjaa näihin paikkoihin, tilanteisiin, ihmisiin, hetkiin. Kiitollisuus, sekin yksi yksinkertainen ja samalla niin voimakas. Kiitos.

(Ja nyt minulle joku sanoo äänettä, että mitä sinäkin höpäjät kaiken kansan nähtäville ties mitä tekofilosofista tajunnanvirtaa, mutta minäpä sanon, että jaa, entäs sitten. Tämähän tuntui taas pitkästä aikaa aika mukavalta.)

imgp7497

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Tajunnanvirtana vaan, jotta tulisi edes jotain

 1. Maria sanoo:

  Sitä aikaa, kun varjot kasvavat aina vain suuremmiksi. Ja kun miettii, että onko sitä maailman varjossa vai itsensä. Ja että onko siellä varjon puolella sittenkin ihan vapaaehtoisesti – kun hyvältähän se myös tuntuu – turvaisaltakin, tämä kaikki pimeä. Voi hoivata ja ehjätä itseään, käpertyä (mun poika käytti tuota ehjätä sanaa kun oli pieni, musta se on osuva..). Jotenkin toisten ihmisten kohtaaminen siitä lähtökohdasta tuntuu armollisemmalta. Pienet piirit, puhe ja palavat kynttilät, ei siihen muuta tarvita.

  Mahdottoman kivaa kun tulit takaisin.

  Tykkää

  • Tiina sanoo:

   Kiitos Maria kommentista! Mukavaa olla takaisin 🙂 Nyt tänä syksynä tai talvena, ehkä viimeisen kuukauden aikana, on jopa melkein välillä tuntunut siltä, että tämähän on ihan hyvä. Juurikin tuo hoivaus ja ehjääminen (tosi osuvasti sanottu!) ja käpertyminen. Että se on tervettä ja hyvää ja tarpeen. Juurikin ne pienet asiat, jotka tähän aikaan vuodesta ovat varsin tarpeeksi.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s